Campings in Salzburg

Kamperen in Oostenrijk is tijdens de zomermaanden erg populair. Wat is er nu fijner om ’s ochtends wakker te worden tussen de bergen? Rondom Salzburg zijn ook diverse campings te vinden.  Op deze pagina kun je een aantal campings in Salzburg vinden. Voor alle campings geldt dat ze niet echt in Salzburg zelf liggen. Je bent dus min of meer afhankelijk van (openbaar) vervoer. Gelukkig is het openbaar vervoer in Salzburg goed geregeld en kun je snel met de bus naar de stad om de bezienswaardigheden in Salzburg te bekijken

Het voordeel is dat je op de campings al snel de hectiek van de drukke stad achter je kunt laten. Dus even lekker bijkomen bij het zwembad of gewoon lekker voor je eigen tent of caravan.

Camping Panorama Stadtblick Salzburg

Campings in Salzburg - Camping panorama Stadtblick

De camping Panorama Stadtblick is een gezellige familie camping aan de buitengrenzen van Salzburg. Het is met 70 kampeerplekken geen uitgesproken grote camping.  Het nette sanitair is recentelijk gerenoveerd en wordt blinkend schoon gehouden.  Dankzij een goede bus verbinding met is de stad makkelijk bereikbaar en kan de auto gewoon op de camping blijven.

De standplaatsen op camping Panorama Stadtblick zijn niet zoals gebruikelijk afgebakend het is hier een beetje vrijheid-blijheid.  Naast kampeerplekken worden er ook eenvoudige appartementen verhuurd en is er een gezellig restaurant met een gezellig terras.

Adres: Rauchenbichlerstrasse 21
website: www.panorama-camping.at

Camping Nord-Sam

Kamperen in Salzburg camping nord sam

Camping Nord-Sam noemt zich zelf de Groene Oase in Salzburg. De camping ligt ten noorden van Salzburg en is een ideale plek om de stad te verkennen. De bushalte vlakbij de camping zorgt er voor dat de stad snel en makkelijk met het openbaar vervoer is te bereiken.

De standplaatsen op de camping zijn vlak en door bomen en struiken van elkaar gescheiden. Iedere standplaats heeft een stroomaansluiting. Na een dagje sightseeing in Salzburg kun je op de camping lekker bijkomen bij het nieuwe zwembad met luxe ligbedden.

De camping is voorzien van modern sanitair, en er zijn wasmachines en wasdrogers beschikbaar.  De vriendelijke receptie van de camping is erg behulpzaam en kan eventueel tours en shows voor je boeken tevens wordt er dagelijks vers brood bezorgd op de camping.  Wie niet zonder internet kan is op deze camping ook aan het goede adres, er is tegen betaling een Wifi netwerk beschikbaar.

Adres: Samstrasse 22a
website: www.camping-nord-sam.com

Camping Schloss Aigen

Aan de zuidoost kant van Salzburg ligt camping Schloß Aigen, de camping ligt in een bosrijke omgeving van het slot Aigen.  Het sanitair is niet om naar huis te schrijven als we de reviews mogen geloven, het is oud en wordt niet vaak genoeg schoongemaakt.  De camping bestaat uit een groot grasveld waar het vrije keus is om een plekje te zoeken.

De bushalte naar Salzburg is vlakbij (700 meter), en iedere tien minuten rijdt er een bus (lijn 7) naar de stad, de auto kan dus op de camping blijven staan. Er is ook een fietsroute naar de stad.

Op de camping is een restaurant aanwezig met de mogelijkheid om wat levensmiddelen zoals brood, vleeswaren en zuivel te kopen.

Adres: Weberbartlweg 20
website: www.campingaigen.com

Camping Huberbauer/Camp 24

De Camping Huberbauer is een ideale plek om Salzburg te ontdekken. De camping zelf ligt in het dorpje Koppl, een bijzonder vakantiegebied en vlakbij het Salzkammergut.  De Camping ligt op 8 kilometer van Salzburg en heeft 40 plekken  met stroom.  Er is geen zwembad, wel een eenvoudig restaurant waar ’s ochtends ook vers brood verkrijgbaar is. Het sanitair is wat verouderd maar wel schoon, een warme douche is echter niet kosteloos.

De camping eigenaren zijn erg behulpzaam en vriendelijk, zijn altijd in voor een praatje en weten veel over de regio te vertellen.

adres: Jakobistraße 30 – Koppl
website: www.camping-salzburg.at