Hoe kom je in Salzburg

Reis naar Salzburg

Salzburg ligt niet naast de deur, desondanks is het goed bereikbaar met de auto, het vliegtuig en met de trein. Omdat Salzburg een internationale luchthaven heeft is het tijdens de winterperiode een populaire luchthaven voor wintersportvluchten van onder andere Transavia en Easyjet. Je kunt ook vliegen met KLM of  Austrian Airlines naar Wenen, direct vanaf de luchthaven van Wenen kun je dan met de Railjet (de hoge snelheidstrein in Oostenrijk) in minder dan 3 uur verder naar Salzburg reizen.  Het voordeel van de verbinding met Wenen is dat je kunt kiezen uit meerdere vluchten per dag.

Salzburg is vaak ook onderdeel van een vakantie in Oostenrijk of als doorreis naar een andere bestemming.

Wat is de beste manier van reizen naar Salzburg

Wat de beste manier van reizen is bepaal je natuurlijk zelf, ik beloof je dat een bezoek aan Salzburg zeker de moeite waard is en met de onderstaande pagina’s geef ik je meer informatie over de manier van reizen naar Salzburg.

Vliegen naar Salzburg

Salzburg heeft een internationale luchthaven en is na Wenen het grootste vliegveld van Oostenrijk, Dankzij de directe vluchten van Transavia en Easyjet naar Salzburg is de stad een ideale bestemming voor een stedentrip of een weekendje weg.

Lees Verder

Met de Auto naar Salzburg

Salzburg is met de auto makkelijk bereikbaar,  voornamelijk via de snelweg waarvan een groot deel door Duitsland loopt. De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 950 kilometer en zonder stops en oponthoud is de reistijd ongeveer 8,5 uur.

Lees Verder

Met de Trein naar Salzburg

reis naar Salzburg

De reis naar Salzburg kan tegenwoordig ook goed met de trein. Je dient dan wel een paar keer over te stappen. De route kun je grotendeels met de Duitse en Oostenrijkse hogesnelheidstreinen afleggen. De reistijd met de trein vanaf Amsterdam is ongeveer 10 á 11 uur.  Er is geen directe verbinding dus meestal is er een overstap in Duisburg en op het Hauptbahnhof van München. Meer informatie over de prijzen van tickets en de reistijden kun je vinden op de website van NS-international.